FRANK BLUEKA
eigen roots

Frank Blueka's muziek is te typeren als soulvol, met invloeden uit moderne rock, blues, folk en Ierse invloeden. Sinds Frank zijn eigen weg gaat via het platenlabel BMP heeft zijn carrière een verrassende wending gekregen. Bescheiden maar wereldwijd worden songs van zijn albums Acoustic Avenue en Room 88 gedownload en gestreamd. Zijn vakmanschap voor songwriting en performance is opgevallen. Bij Bol.com zijn de albums ROOM 88 en Unplugged Live! te koop. Het gloednieuwe album "Harvest Waits" met de songs van Tom Waits en Neil Young is in eerste oplage bijna uitverkocht.

Inmiddels is Frank op tournee met het Theaterprogramma "Einstein was a Rolling Stone". Lopend van maart 2019 tot mei 2020. ‘Einstein was a Rolling Stone’ volgt op de succesvolle theatervoorstelling 'Tom Waits meets Neil Young’, waarmee Frank Blueka langs de Nederlandse theaters toerde en die goede kritieken kreeg van pers en publiek. 

Als je Frank vraagt wat voor muziek hij maakt dan zegt hij: “Songs, het liefst in al hun eenvoud. Ik blijf heel lang met mijn akoestische gitaar en piano arrangeren. En vaak begin ik een melodielijn door gewoon wat klanken te murmelen of te neuriën Deze middelen beperken me soms, maar aan de andere kant zorgen ze ervoor dat ik me niet teveel verlies in de vele mogelijkheden.Soms droom ik zo ver weg dat ik nauwelijks de weg terug kan vinden. Tekstueel laat ik me beïnvloeden door het universum, dromen en gewoon dagelijkse beslommeringen. Oermenselijke gevoelens als liefde, woede, humor en verlies vlechten zich als vanzelf hier doorheen.”

Frank is in Heerenveen geboren. Is op zijn zeventiende op zichzelf gaan wonen en vertrokken naar de stad Zwolle. Later heeft hij korte tijd in Amsterdam gewoond waar hij “Movement Sciences” studeerde. De studie was een mooie dekmantel voor het spelen in allerlei bands. En het legitiem spelen in oefenruimtes waar de geur van wiet en goedkope drank de geest verruimde. Frank verdient inmiddels al geruime tijd zijn brood met de muziek. Amsterdam bleef regelmatig trekken, maar zijn muzikale hart en roots zijn eigenlijk niet plaatsgebonden. Voor wonen is er de voorkeur voor het Oosten van Nederland. Frank Blueka heeft zijn plek gevonden in het knusse Deventer en is neergestreken bij zijn lief. Samen met hun dochter.website Frank Blueka